Prevrat alebo „nežná revolúcia“?

 

Manipulácia s verejnou mienkou:

Ľuďom sa postupne „zhnusoval“ socializmu. „Komunisti si budovali nový parlament“ (dnes v ňom oni zasadajú). „Bilak mal bodigarda“ (dnes má bodigadra každý farizei a zákonník), „Bilak žil v luxusnom dome“ (dnes má luxusný dom každý farizei a zákonník), „Bilak sa vozil v T613“ (dnes má Audi, Mercedec každý farizei a zákonník)...  Zatajovali, že ľuďom zoberú právo na prácu (nezamestnanosť je systémová páka na svojvolny trest a prvok vydierania), zatajovali, že ľuďom zoberú sociálne istoty (bezdomovovstvo je systémová páka na zastrašovanie proti sociálnemu pokroku), zatajovali, že ľudia nebudú môcť o ničom rozhodovať (ľudové referendum dodnes nemá právnu váhu veta), zatajovali, že väčšina ľudí sa prepadne do biedy (životné náklady pre väčšinu ľudí sa neúmerne zdvihli oproti mzde za prácu),  zatajovali, že väčšina chudobných ľudí bude chorlavieť (zrušili právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť, aby slušní ľudia čo najviac trpeli), zatajovali, že slušní ľudia sa spravodlivosti nedovolajú (systémová korupcia nedovolí vyhrať spor slušným ľďom). Zatjovali, že bohatí budú len ľudia z kruhov „vyvolených“ (ktorí prejdu bezpečnostnými previerkami kapitalizmu), zatajovali, že volby budú neobjektívne (systém sa nezmenil, volí sa „logo“ za ktorým sa skrývajú anonýmni ľudia), zatajovali, že slušným ľuďom zabránia zúčastniť sa na riadení štátu (tajné služby prenasledovali každého slušného občana, ktorý sa chcel zúčastniť politickej súťaže), zatajovali, že  budú vládnuť nedemokraticky (prostredníctvom mafii, podsvetia a tajných spolkov), zatajovali, že pre slušných ľudí vybudujú systémovú bariéru na slobodu slova (média sú pod vplyvom bahatých lobistických skupín „vyvolených“), zatajovali, že len oni „vyvolení“ budú privatizovať, podnikať, obchodovať a predávať majetok slušných ľudí (previerky prostredníctvom tajných inštitúcii), zatajovali, že pre slušných ľudí nebude platiť žiadna demokracia, aby im náhodou neprekazili ich zámery (vybudovali si inštitúcie na tajné monitorovanie slušných ľudí)

Nemám na toto dianie iný výraz len taký, že slušní ľudia sú geneticky vyhladzovaní!

Tajné ciele a zámery

Plynutie času, s ktorým oni rátali (ekonomické reformy šokom) odhalilo aj ich tajné zámery, ktoré mali na začiatku, teda motív. Motívom „prevratu“ bolo obohatenie sa na úkor druhých (rozkrádanie štátneho rozpočtu), zmocnenie sa predtým spoločného majetku (privatizácia) a zašantročenie strategických podnikov (odpredaj cuzím mocnostiam pod cenu). Od začiatku mali tento veľkolepý podvod premyslený, lebo klamali verejnosť o ich motíve. Spoločným konaním spôsobili slovenskému ľudu škodu nadmerne veľkého rozsahu

2,5 bilióna korún (2 500 000 000 000 Sk)

Fakty a ekonomicke ukazovateľe:

Po 14 rokov od „prevratu“ aj žiak základnej školy pochopí o čo išlo. Staší si len spočítať zisky a výnosy jedných a na strane druhej straty a zadĺženosť pre väčšinu slušných ľudí.

 

Podvody storočia (nie všetky, len tie najviac známe)

Prvíá etapa vládnutia:

Malá privatizácia:

Spoločný majetok sa začal predávaľ bez súhlasu občanov v ľudovom referende a navyše  netransparentne (bez účasti slušných ľudí), cca 2400 subjekotv sa predalo pod cenu, približny odhad straty je 350 miliárd.

Veľká privatozácia:

Spoločný majetok sa začal predávaľ bez súhlasu občanov v ľudovom referende a navyše  netransparentne (bez účasti slušných ľudí), cca 350 veľkých subjekotv sa predalo pod cenu, približny odhad straty je 580 miliárd.

Kupónová privatizáciua:

Občania boli podvedení, zarobili len informovaní vyvolení, ostatní občania prerobili. Strata na osobnom majetku občanov sa odhaduje na 140 miliárd.

Úverové zaťaženie štátu:

Štát v minulom režime nebol úverovo zadĺžený, mal len nedobitné pohľadávky. Do ukončenia prvej etapy vlády v roku 1988 bol štát zadĺžený výškou 350 miliárd Sk. (vnútorne zadlženie včetne zahraničných dlhov)

 

 

Druhá etapa vládnutia:

Veľká privatozácia:

Spoločný majetok sa opäť začal predávaľ bez súhlasu občanov v ľudovom referende a navyše  netransparentne (bez účasti slušných ľudí), cca 180 veľkých subjekotv sa predalo pod cenu, približny odhad straty je 200 miliárd.

Pokračovanie privatizácie:

Slov.sporitelňa – strata 20 miliárd. Štát vložil 38 miliar a predal za 17 miliard

Telecom   - strata 90 miliard. Trhová cena 120 miliárd, predané za 27 miliárd

VÚB   - strata 80 miliárd. Štát vložil 80 miliárd, predal za smiešnych 2 miliardy

Plynovod  - strata 70 miliárd. Trhová cena 120 miliárd, predal za 50 miliárd

Na VSŽ to nikto nespočíta. Približny odhad je strata okolo 200 miliard.

 

BRATISLAVA – 23.10.2003. Štát bude môcť slovenské strategické podniky celé predať do súkromných rúk. Už teda nebude musieť v nich vystupovať ako väčšinový vlastník. Predpokladá to návrh zákona o veľkej privatizácii, ktorý vo štvrtok schválila vláda. Slovenský plynárenský priemysel, elektrárne, energetické rozvodné podniky a Transpetrol v takom prípade štát nebude môcť priamo riadiť. Za predaj svojho vlastníctva však môže jednorazovo získať stovky miliárd korún.

 

Strata za sprivatizovanie strategických podnikov sa odhaduje na cca 350 miliárd Sk.

 

Úverové zaťaženie štátu:

Od nástupu druhej etapy vlády v roku 1988 sa štát zadĺžil o ďalších cca 350 miliárd Sk.

 

Spolu s vnútornými dlhmi je štát zadĺžený vyše 900 miliárd Sk.

 

Suma sumármu za 14 rokov vládnutia „demokratov“ štát bol ochudobnený o

1.    Nevýhodnú privatizáciu v rokoch 1990 – 1988  ………………… 1,070 bilióna Sk

2.      Pokračovanie privatizácie                                                 ………………     650  miliárd    Sk

3.      Úvorove zadlženia                                                            ………………     400  miliárd   Sk

4.      Doprivatizáciou strategických podnikov                            ………………     350  miliárd   Sk

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Suma sumárum za 12 rokov gazdovania slováci  stratili                   2,  570 bilińa     Sk

 

Ak prepočítame, že ročný rozpočet SR je cca 170 miliárd, tak doterajšie garnitúry zašantročili 13 štátnych rozpočtov.

Každý rok sa im podarí urobiť sekeru vo výške ďalšieho roku. To je prvok genocídy slovenskej ekonomiky!

Za 20-30 rokov bude dlh tak veľký, že nastane krach štátu, aký nedávno zažila Brazília.

Aký scenár bude potom? Môže byť aj taká fikcia, že sa chystá vyvraždenie slušných ľudí a tí ostatní budú  na večné časy otrokmi pre svetovú oligarchiu. Kto vie?

Potom už nebude mať kto skúmať, čo sa vlastne stalo na Zemi.

 

 

 

 

 

 

 

Ako to vyzerá v grafoch

 

 

 

Zaujímavé je ako ukazuje graf č.1, že Slovensko si od roku 1992 do roku 2004, požičalo okolo 17 miliárd US dolárov, čo pri dnešnom kurze 45:1 je okolo 765 miliárd Sk.  Porevolučné vlády si za 14 rokov vlády požičali 12 raz viac ako si požičalo socialistické zriadenie za 40 rokov, a pri tom socializmus dokázal zvýšiť HDP za prvých desať rokov 2-krát. Keď to prepočítam, tak počas štrnástich rokov si porevolučné vlády požičali 174 miliónov Sk denne, zahrňujúc soboty, nedele a všetky sviatky. Po čiastočnom zaplatení starých úverov novými úvermi, ostala sekera v zahraničnom dlhu cca. 400 miliárd Sk. Je to takmer 3-ročný štátny rozpočet.

 

 

Spotrebiteľské ceny sa prudko zvýšili po roku 1989 (graf č. 2). Milí čitateľ, porovnaj si, koľkokrát sa zvýšil tvoj príjem za posledných desať rokov a koľkokrát sa zvýšili spotrebné ceny. Zaujímavé je, že i keď HDP v roku 1999 dosiahol úroveň roku 1989, životná úroveň a reálne mzdy túto úroveň nedosiahli.

 

 

 

Ako vidieť z grafu č. 3, počet násilných trestných činov na Slovensku po roku 1989  každoročne stúpa, a zrejme sme ešte nedosiahli optimálny stav... Počet vrážd na Slovensku bol priemerne 49 ročne za totality. Za roky 1990-1999 to bolo priemerne až 127 ročne (poznámka: za rok 2000 to bolo 149)...  Zvýšená celková kriminalita na Slovensku spôsobila obrovské materiálne škody. Počas socializmu to bolo 300 miliónov ročne, zteraz je to 6,75 miliardy Sk ročne!

 

 

 

 

 

 

                 Ďalší produkt diletanského vládnutia na Slovensku po roku 1989 je nezamestnanosť, ako ukazuje (nasledujúci) graf. Za socializmu sme sa na nezamestnaných bavili len v západných filmových komédiach, a nevedeli sme, čo to znamená v realite. Teraz to už vieme, nezametnanosť u nás prudko stúpla a na začiatku roka 2000 predstavovala až 30% z počtu práceschopného obyvateľstva!

 

 

Pred rokom 1989 sa na Slovensku odovzdávalo ročne okolo 33 000 bytov. Ihneď po zmene systému produkcia bytov prudko klesla a pohybuje sa okolo 7000-8000 bytov ročne, čo je okolo 23% produkcie socializmu. Nejakým záhadným spôsobom sa ponovembrovým hrdinom podarilo zlikvidovať výstavbu bytov na Slovensku.

 

 

Hrubá poľnohospodárska produkcia sa od roku 1990 do roku 1997 znížila o 29,1%. Hrubá rastlinná produkcia poklesla o 33,2%. Hrubá živočíšna produkcia klesla o 29,5%. V socializme poľnohospodárstvo vykazovalo ešte v roku 1989 zisk 2,2 miliardy Sk. Ale už po troch rokoch trhového hospodárenia, roku 1993, vykazovalo stratu 14,5 miliardy Sk.

 

Produkcia mäsa na Slovensku poklesla na krátky čas v roku 1953, ale potom stúpala až do roku 1989. Až okydávači spôsobili, že produkcia mäsa na Slovensku po roku 1989 prudko klesá a jeho produkcia v roku 2003 bola na úrovni roku 1970, t.j. aká bola pred 30 rokmi!

Graf 4

 

Všetko sa dialo nedemokraticky, lebo slušným ľuďom bývalé štriktúry ŠtB nedovolili zúčastniť sa reforiem.

Tak ako vážení občania, bez emócii.

Je to normálne, alebo sú fikcie o krachu Slovenska v pláne svetovej oligarchie reálnou víziou,

akou boli napríklad Verneho romány?

Táto hra je doposiaľ aj v naších rukách, dokedy, ťažko povedať.

 

Preberte sa slováci a pridajte sa k slušným ľuďom, ale so všetkou zodpovednosťou!